Van toen naar nu


Er is vreselijk veel te vertellen over de blues en de gitaar.  Onderstaand verhaal  betaat uit   voor het merendeel uit citaten uit een interview dat ik had met Niek Hidding voor een clinic die ik gaf tijdens het De Koninck Blues Festival - Delft in 2014.  Het geeft een mooi overzicht hoe ik te werk ga en   hoe het allemaal zo gekomen is.

"Mijn speurtocht naar de blues begon toen ik 15 jaar oud was. Ik was hevig gefascineerd door de inmiddels legendarische John Mayall's Bluesbreakers waarin verschillende gitaargoden als Eric Clapton, Peter Green en Mick Taylor hun opwachting maakten.
" Ik speelde toen nog nauwelijks gitaar, moest het stiekem leren op de   gitaar van mijn oudere broer Chris. Ik mocht er niet aankomen, want ik werd in de familie toen niet echt gezien als muzikaal talent, totdat de manager van de band van mijn broer bij mijn ouders thuiskwam en vroeg of ik in de band mocht spelen. Hij zou mijn gitaarinstallatie wel betalen...afijn aldus geschiedde..."

"In die tijd leek het allemaal magisch wat eerdergenoemde  mannen deden en het kostte me, met de hand bij de pick-up naald, ook  enorm veel tijd om een solootje te ontleden. Tegenwoordig pak je de  computer en kan je onder andere op Youtube zo’n beetje alles vinden wat  je op muziekgebied zou willen weten of leren.

Al vanaf het prille begin had ik de drang om tot in de kleinste details   allerlei loopjes uit te pluizen. Zomaar spelen of een liedje spelen deed  ik nooit. Dus als ik op familiefeestjes een gitaar in mijn hand gedrukt kreeg, werd het meestal een teleurstelling, want ik speelde alleen maar loopjes en voor feestjes was dat niks."