Mijn Instrumenten

Zomaar een repetitie bij Frans Ogier in de huiskamer in Rotterdam


Gibson Lucille, cherry red met Throback Peter Green pickups.

Mijn laatste aanwinst (2014) Deze gitaar is wel heel bijzonder door de set Throback Peter Green pickups die ik er meteen opgezet heb. Bij toeval ontdekte ik deze pickups, hoewel ze een stevige prijs hebben, zijn ze iedere Euro dik en dik waard. In combinatie met de Gibson Varitone switch heb ik nu alle Peter Green geluiden want zeer hoge kwaliteit zonder enige concessie.De Lucille, bekend geworden door BB King, is natuurlijk een gitaar met rijke historie. Ik vind hem vooral vreselijk mooi en de gitaar staat bekend om de uitstekende afwerking.


 

Telecaster

 

De volgende gitaar, een wit tele- caster model, gitaar is merkloos en gemaakt van een houtsoort waar keukenkastjes van gemaakt worden. Hij hing jarenlang bij mij aan de muur voor de sier, totdat ik uit nood een 2e slide gitaar in een andere stemming nodig had. Ik her-ondekte de gitaar en vond dat hij een vreselijk goed geluid had om slidegitaar te spelen.
Helaas was de hals zo krom als een hoepel. Toch maar besloten een goede hals (Smitty) erop te zetten. Deze hals was duurder dan de hele gitaar. Toen ik Eric Smid vroeg of de gitaar het nog waard was, keek hij meewarig, schudde het hoofd en adviseerde me om hem bij het grof vuil te zetten. Niet gedaan dus en heb daar absoluut geen spijt van. Het mijn lievelings slidegitaar en niet meer weg te denken uit mijn collectie.

 

 


Fender USA ' 57 Relic Stratocaster.

Deze gitaar heb ik met name gekocht voor de kristal heldere klank van het midden element samen met het brug element.
Recentelijk het ik de pickups vervangen door een Smitty '64 set waarmee het iets te dunne geluid weer voller klinkt.

De laatste tijd speel ik ook vaak ook op het hals element voor de wat vettere solo's.Smitty Tele Vintage Blonde

Mijn 3e gitaar met een "Smitty" signatuur. (Ja, ik ben helemaal om) Deze Tele is geheel gebouwd door Eric Smid uit Nieuw Vennep.
Deze gitaar gebruik ik voor slide gitaar. Hij staat gestemd in een open E stemming. O.a. gebruik ik hem voor het nummer Albatross van Fleetwood Mac.

 

 


Marble Guitarman (Custom)

Mijn laatste aanwinst een Custom Marble Guitarman (85w 4x10).  Zou het nu eindelijk ook rustig worden op het versterker front??  Feit is dat ik op deze versterker voor al mijn gitaren nauwelijk aan knoppen hoef te draaien voor een goed basis sound. Daarnaast werkt de toonregeling uit de kunst. Dus moddervet en sprankel clean..het zit er allemaal op.

Verder heeft de Marble heeft een onwaar-schijnlijk goede reverb unit met Dwell, Tone en Mix. Dit schijnt met het ontwerp te maken hebben, waarbij de Reverb op een andere plek in het circuit zit, dan bij bv. Fender versterkers.

De power is ruim voldoende om een stadion op te blazen. Gelukkig aan de achterzijde een soort attenuater knop waarmee ik naast de 50w/85w schakelaar het totaal volume naar behoefte kan reduceren.  (Ik heb hem nu standaard op de 50 watt stand staan en de attenuater op de helft, en nog steeds power zat voor de grote podia)MIJN EFFEKTEN 


Ik heb altijd een klein pedalen bordje bij me, met daarop een Strymon Blue Sky reverb, MXR equalizer en een Klon Centaur pedaaltje gemaakt door John F. Klaver.Het pedalenbordje plaats ik altijd op mijn versterker omdat ik tijdens optredens vaak van gitaar wissel en iedere keer de instellingen moet aanpassen. De equalizer heb ik uitsluitend om lage tonen van de Gibsons wat te verminderen.  De Strymon Reverb en de Klon gebruik ik vooral op de Red Plate, want daar zit geen overdrive op en hij heeft maar een heel mager spring reverbje. Het stem apparataar is van Boss en het schakelkastje rechtsonder dient om te kunnen switchen tussen meerdere gitaren. Omdat ik iedere keer een kluwen snoeren voor mijn voeten kreeg gebruik ik die switch niet meer, maar heb ik 1 gitaarkabel met een "silent" plug. 


Het doosje helemaal links is een vintage brillenkoker van een onbekend merk (LOL) waar ik mijn plectrums en bottneck pijpjes bewaar. De verbindingskabeltjes op het pedalboard zijn van het  Evidence Audio systeem, een soort coax kabeltje, waarbij de kern van de kabel zichzelf vastschroeft in de plug. Een prima betrouwbaar systeem. Hiervoor gebruikte ik George-L kabels en pluggen, maar daar had ik toch eens in de zoveel tijd "gedoe" mee ondanks de beschermkapjes.