Terug naar de roots........"Vanuit   John Mayall, Clapton en de andere grootheden vond ik de weg terug in de  geschiedenis van de blues en ontdekte hoe de blues zich ontwikkelde vanuit de slavernij en de katoenplantages eind 19e eeuw in het zuiden   van de Verenigde Staten tot aan de elektrische Chicago blues vanaf 1935 en de latere Britse Blues uit de ‘60er jaren.

Ik heb een diepgaande studie gedaan van al deze stromingen en was pas tevreden als ik de stijl, de timing en de techniek van mijn helden volledig doorgrondde en als het ware in hun huid kon kruipen. Dit is een van mijn specialiteiten geworden een soort tweede natuur."
 
"Hoewel ik vele traditionele blues muzikanten onder het vergrootglas heb gehad, zoals Freddie King, BB King, T-Bone Walker en vele anderen, moet ik zeggen dat de stijl van Peter Green van Fleetwood Mac het beste bij mij leek te passen en deze stijl heb ik dan ook volledig in mijn eigen stijl verwerkt. Wel wil ik in alles wat ik doe de traditionele blues patronen vasthouden en ik ben niet op zoek naar het verleggen van de grenzen."