Welkom op mijn persoonlijk website!


Geregeld wordt mij gevraagd om wat meer te vertellen over mezelf, mijn instrumenten, mijn ervaringen en de manier waarop ik nieuwe gitaarlicks of composities creëer. Vandaar deze website waar ik daarover wat  kan vertellen en ook over allerlei activiteiten die ik op muzikaal vlak aan het doen ben.

Vanaf mijn eerste kennismaking met de gitaar, dat was midden de 60er jaren, ben ik gefascineerd geraakt door de blues. Vanuit de Britse blues die in deze tijd in opmars was, met gitaargoden als Clapton en Peter Green, heb ik de weg terug gevonden naar de oorsprong van de blues eind 19e eeuw, de slavernij en de katoenplantage. Vanaf deze periode zijn er vele stromingen geweest, welke ik zo'n beetje allemaal behoorlijk intensief bestudeerd heb.

De blues en de gitaar, zijn een belangrijk deel van mijn leven geworden. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet op de gitaar aan het studeren ben, of YouTube zit af te zoeken naar mooie gitaartonen die ik nog niet eerder ben tegengekomen en om inspiratie op te doen. 


Ik ben zo'n tien jaar lead & slide gitarist van de Twelve Bar Blues Band geweest.
12BBB won diverse prijzen waaronder: Beste Band (2011), Beste Gitarist (2012), Beste Bassist (2013) en stond zo'n beetje op de meeste Nederlandse bluespodia. De band is  gestopt eind mei 2015. 
Daarna heb ik met veel plezier gewerkt aan mijn instrumentale The Blues Forever Project, dat ongekend succesvol bleek te zijn en een schitterende CD heeft opgeleverd waar ik nog steeds apetrots op ben.
De CD is helaas uitverkocht, maar wellicht komt er in toekomst nog een vervolg wie weet......
(Zie de speciale pagina's op deze site.)

De instrumentale band bleek commercieel helaas niet tot goed draaiende band te krijgen en is tot mijn spijt ontbonden. Daarna in verschillende vormen en samenstellingen uiteraard de bluespodia blijven bestoken. Zie daarvoor de band pagina. Het mooiste nieuws is echter dat  ik samen met Jan Scherpenzeel
(a.k.a. JJ Sharp) in 2020 besloten hebben om met de Twelve Bar Blues Band een reunie tour te gaan doen. Deze is gestart in 2021 en verloopt heel succesvol en duurt tot op de dag van vandaag nog steeds voort.


Don Madsen, DWM Music USA: "Having visited Mississippi (Home of The Blues) many times and having listened to hundreds of blues bands, I have never heard a guitar player more in tune with the spirit of the blues than Kees Dusink. His work defines the word "tasty" and is capable of the most sensuous phrases, as well as perfect lines for jump blues and smokin' blues rock."