Gitaarles


Gitaarles geven aan mensen die zich echt willen vastbijten in de blues  vind ik wel leuk.  Ik ben wel selectief in het aannemen van leerlingen. Ik vind het leuk om mijn aandacht aan slechts een beperkt aantal leerlingen te geven en met hen een persoonlijk ontwikkeltrajact in te gaan. 

De volgende punten komen aan de orde:

- De blues: stijlen, de roots
- Toon, timing en melodie, techniek
- Ontwikkelen improvisatie vermogen
- Wordt je eigen leraar

Ik besteed zeer veel aandacht aan de kleinste details, die voor mij het verschil maken tussen "gewoon goed" en "super goed".  Om deze reden is mijn methode vooral geschikt voor gevorderden die de discipline hebben om met het lesmateriaal serieus aan de slag te gaan en echt de diepte in willen.

 

Mijn gitaarleerling Bas Mali verwoordt het als volgt:

“Het programma van de Blues Academy van Kees Dusink gaat diep, er zijn geen andere woorden voor.  Stijl, timing, klankkleur, aanslag, roots, luisteren (en horen!), gevoel; op elk van deze onderwerpen wordt dieper ingegaan dan ik enige jaren geleden voor mogelijk hield.  Centraal ook staat dat, ondanks de vele invloeden die een belangrijke rol spelen, kopiëren nooit het einddoel is.  Uiteindelijk dwingt de lesaanpak tot het ontwikkelen van de eigen stijl, het vinden van de eigen roots in de blues.  Pijn? Ja, en veel.  Frustratie? Ja, en regelmatig.  Voldoening? YESSSS - maar alleen na heel, heel veel meters.  Voor diegene die klaar zijn om een hand vol blue notes af te pellen tot de kern. No more, no less.”


 Wil je meer informatie? Even een mailtje naar c.dusink@chello.nl