......vervolg Het heden

“Hoewel ik in meerdere bluesbandjes heb gespeeld is de Twelve Bar Blues Band, voor de kenners 12BBB, ongetwijfeld de band waar ik mijn creativiteit volledig heb kunnen ontplooien. Niet op de laatste plaats door de goede  muzikale klik tussen mij en bluesman van het eerste uur JJ Sharp (zang/mondharmonica), maar ook door de uitstekende ritmesectie bestaande  uit Patrick “Sideburn” Obrist (Bas), Randy Pears (Rhythm gitaar) en  prima invaldrummer Jeffrey van Duffelen.
Deze laatste verving Marcel Bakker die door gehoorproblemen uiteindelijk moest stoppen met de muziekmaken.

Sinds 31 mei 2015 is deze band opgeheven. Maar er kan worden teruggekeken op een succesvolle en leerzame periode waarin 4 CD's werden uitgebracht en diverse onderscheidingen werden verkregen waaronder de Dutch Blues Foundation Awards voor Beste Nederlandse Bluesband, Beste Gitarist en Beste Bassist.

"Na 12BBB kreeg mijn muzikale loopbaan onverwacht een nieuwe wending door het succes van het project Forever Blue . Lees meer over dit project elders op deze site."

"Naast mijn aktiviteiten met bands geef ik af en toe gitaarlessen, echter alleen aan mensen die zich echt willen vastbijten in de blues en niet alleen maar leuke loopjes willen leren. 
In het dagelijkse leven ben ik Business- en IT architect bij een grote  bankinstelling. Sinds enige tijd heb ik een workshop ontwikkeld voor het bedrijfsleven. In deze workshops laat met de gitaar in de hand de vele parallellen zien tussen het maken van muziek en het werken in een organisatie. Onderwerpen als teamwork, communicatie, synergie, rolverdeling, analyse komen daarbij uitgebreid aan bod. Het mooie is dat  het effect van goede samenwerking direct in het resultaat te horen is.  (Lees elders op deze site meer over de workshops)

Kees:  “De blues en de gitaar beheersen nu al meer dan 45 jaar mijn leven en  leer nog elke dag. Ik ben echt heel benieuwd wanneer dit proces stopt.  Ik hoop dat dit voor mij nooit zal gebeuren.”-einde-