Het heden

"Vandaag, meer dan 45 jaar na  mijn eerste kennismaking met de blues neemt deze muziek nog steeds een zeer belangrijke plaats in en besteed ik nog vele uren aan het beluisteren van alles wat er maar op blues gebied te vinden is om inspiratie op te doen en te bestuderen.  Daarnaast ben ik dagelijks is hij op zoek naar mooie tooncombinaties in de blues en probeer ik originele gitaarlicks te verzinnen die nog niet bestaan.
Sinds vele jaren kopieer ik niet langer andere gitaristen, maar ontwikkelde ik een eigen stijl. Saillant detail daarbij is dat ik eigenlijk linkshandig ben maar rechtshandig gitaar speel. Een behoorlijke handicap, die ik heb weten om te buigen naar een voordeel, want toon en gevoel kregen de voorkeur boven snelheid.
Achteraf ben ik daar niet rouwig om."

Ook in het buitenland is het werk van Kees niet onopgemerkt gebleven. Naast dat hij in het wat verdere verleden met succes een aantal gastoptredens mocht   doen in clubs in San Francisco, Chicago, Rio de Janeiro en Sao Paulo is Kees nog het meest trots op een meer recente uitspraak van Don Madsen (DWM Music Company, USA):

"Having  visited Mississippi (Home of The Blues) many times and having listened  to hundreds of blues bands, I have never heard a guitar player more in tune with the spirit of the blues than Kees Dusink. His work defines the word "tasty" and is capable of the most sensuous  phrases, as well as perfect lines for jump blues and smokin' blues  rock."

Een fraai compliment uit het land waar de blues geboren is, waarmee het nog eens temeer duidelijk wordt dat Kees Dusink niet zomaar een bluesgitarist is.