Forever Blue 

The Story Behind


(by Frits Krieg)Kees Dusink, voormalig gitarist van de Twelve Bar Bluesband en winnaar van de Dutch Blues Awards als beste bluesgitarist 2012, vatte enige tijd geleden het plan op om het nummer “Marian”, dat hij had geschreven voor zijn vrouw, instrumentaal op cd te zetten.

Toen Kees in 2013 als gastmuzikant was gevraagd door Jean Paul Rena om mee te spelen met zijn band in mijn radioprogramma WOS Blues, ontmoette hij daar drummer Frans Ogier en bassist Bas Buis. Die avond was een succes en Kees besloot om Frans en Bas te vragen zich bij hem aan te sluiten voor zijn project. Bas Mali, aan wie Kees al een paar jaar gitaarles gaf, werd ook gevraagd om mee te werken aan het project. Na een aantal repetities in de oefenruimte werd duidelijk dat er behoefte was aan een toetsenist. Deze werd gevonden in de persoon van Willem van der Schoof. Dit vijftal ging aan de slag als het "Kees Dusink Blues Forever Project".Er werd meer dan een jaar intensief geoefend in de oefenruimte op Heijplaat, Rotterdam. In de laatste maand van 2014 trad ook Robin van Roon op mondharmonica toe tot het project.
Alles begon met één nummer maar door de enthousiaste aanmoedigingen van de mede bandleden was er binnen de kortste keren materiaal voor wel twee CD's. Uiteindelijk werd er gekozen om zoveel mogelijk eigen werk te spelen en slechts twee covers op te nemen.